Pilotskolor gymnasieskola

Framsida informationskortFöljande gymnasieskolor deltar i projektets pilotverksamhet. De kommer under läsåret 15/16 vara engagerade i utvecklingen och testningen av DATE lärmaterial för gymnasieskolan.

  • Jensen gymnasium norra, Stockholm stad
  • Blackebergs gymnasieskola, Bromma stadsdelsförvaltning
  • Sågbäcksgymnasiet, Huddinge kommun

Bilden intill visar framsidan av ett informationskort för DATE lärmaterial gymnasieskolan. För baksidetexten klicka här.

Kontaktperson DATE:

Åsa Sjöwall
Telefon: 08-546 404 18

___________________________________

Här kommer du kunna följa vad som händer i arbetet med att ta fram DATE lärmaterial för Gymnasiet. Anmäl dig också gärna till nyhetsbrevet så får du regelbunden information om hela projektet DATE Nya målgrupper.  Du hittar länk i menyn till vänster.

Nytt år i projektet DATE – nya målgrupper!

2016-01-29

Efter en höst med många besök i de olika pilotverksamheterna, många samtal med utvecklingspedagogerna om hur vi kan göra övningar och lektioner till något matnyttigt och fruktbart, är vi nu inne i fas 2. Nu ska de olika övningarna ut på sina jungfrufärder och testas i elevgrupper. Spännande och lite nervöst.

Månaderna före jul hade vi pannan i djupa veck – hur kan vi göra materialet så ”användarvänligt” som möjligt? Hur gör vi övningarna tillgängliga för alla elever och tydliga och lättöverskådliga för pedagoger att använda? Vi testar nu spåret powerpoint-presentationer för att se om det är en framkomlig väg. Prototyper färdas nu genom cyberrymden och februari blir stora testmånaden.

Fortsättning följer…

Arbetet med utvecklingspedagogerna inlett

2015-10-23

Det har varit en spännande höst att på ett hörn få vara på Sågbäcksgymnasiet, Jensen Norra samt Blackeberg och se verksamheterna inifrån, i allsköns olika ämnen och kurser. Jag som själv arbetat som gymnasielärare sedan 1998 inser först nu hur oerhört sällan jag varit med i andra klassrum än mitt eget och hur lite jag faktiskt vet om allt från undervisning i bygg- och anläggningsämnen till matematik. Risken att bli hemmablind hade nog varit överhängande om inte alla utvecklingspedagoger på dessa tre skolor varit så inbjudande och välkomnande.

Fokus för det kommande materialet är dock frammejslat; med ett normkritiskt perspektiv ta fram övningar och lektioner för gymnasielever med syftet att dels synliggöra strukturer ute i samhället, dels se hur vi alla, tillsammans, kan göra lärmiljöerna i skolan mer tillgängliga, både pedagogiskt, fysiskt och socialt. Här kommer nu utvecklingspedagogerna ute på pilotverksamheterna att vara till stor hjälp genom att komma med synpunkter och konstruktiv kritik på de embryon till övningar som tagits fram under hösten. Förhoppningsvis kan vi tillsammans skapa ett material som ger perspektiv och öppnar ögon. Sedan väntar vi med spänning på att till våren låta gymnasieelever och deras lärare få ”testköra” lektionerna!

 

Kontakt

Karin

Projektledare
E-post: Karin Kjellberg
Telefon: 08-546 404 71

Albin

Projektmedarbetare
E-post: Albin Hagberg
Telefon: 08-546 404 21

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Projektmedarbetare
E-post: Caroline Hammar
Telefon: 08-546 404 18

Caroline Hammar efterträder Åsa Sjöwall från och med 10 april 2017.

Ekonomiskt stöd och samarbetspartner

Allmänna arvsfonden, logotyp

SPSM logga

 __________________________________

Logga Tillgänglighetspaketet. Text: DATE - en del av tillgänglighetspaketet